KSIĄŻKA
Przez żołądek do zdrowego serca - część 1 - Montignac Michel [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Michel Montignac, Montignac Michel |
Okładka | broszurowa |
Opis | Pomimo stałego wydłużania się średniej długości życia w krajach Europy Zachodniej, choroby serca i układu krążenia pozostają główną przyczyną śmierci. Wszystkie badania naukowe wykazują że złe odżywianie jest wprawdzie najistotniejszym czynnikiem ryzyka, ale także tym, na który w najłatwiejszy sposób można wpłynąć, pragnąc zapobiec chorobom. Odpowiednie wybory żywieniowe stają się zatem koniecznością dla wszystkich osób, które są otyłe, cierpią na cukrzycę, nadciśnienie tętnicze, i dla tych u których poziom cholesterolu i trójglicerydów są krytyczne, jak na przykład u osób wystawionych często na stres lub palących papierosy. W tej naukowo udokumentowanej książce Michel Montignac zapoznaje Czytelnika z różnorodnością i wagą czynników ryzyka chorób serca i układu krążenia. Odkrywa przed nim potencjał każdego typu pokarmu i radzi, jak dokonywać właściwych wyborów i jak w odpowiedni sposób zapobiegać chorobom o podłożu sercowo-naczyniowym. |
EAN | 9788388108112 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Przez Żołądek Do Zdrowego Serca Cz. 1 |
ISBN | 83-88108-11-5 |
Autor | Michel Montignac, Montignac Michel |
Rok wydania | 2005 |
Wydawca | Artvitae |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Długość (razem z opakowaniem) | 210 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 145 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 10 |
Michel Montignac
Kuchnie świata i regionalne
Książki