KSIĄŻKA
Przewodnik Kulinarny Japonia [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Ilość stron 160
Okładka twarda
Opis
  • Kod wew.: 161831
  • Autor: PRACA ZBIOROWA
  • Miejsce i rok wydania: 2010
  • Ilość stron: 160
  • Oprawa: twarda
  • Wymiary: 245x245
  • ISBN: 978-83-7513-300-4
  • Kod EAN: 9788375133004

Autorem przewodnika kulinarnego "Japonia" jest Paweł Albrzykowski: Miłość do kuchni przeważyła u mnie nad miłością do zabytków, mistrz, nauczyciel, wybitny znawca kuchni orientalnych. Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Japonii, czyli Hokkaido, Honsiu, Tokio, Shikoku, Kiusiu, Okinawa. Wędrujemy także po historii kuchni japońskiej i jej prawidłach. Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie. Przedstawiają także typowe przepisy i receptury, w których zapisana jest historia, zwyczaje, temperament mieszkańców i uroda krajobrazu opisywanego miejsca. Przewodniki pozwalają poznać kraj, region, miasto wszystkimi zmysłami, przywołują wspomnienia z wakacyjnych wypraw i zabierają w fascynującą podróż przez smaki i zapachy. To doskonały pomysł na prezent dla ukochanej osoby i doskonały pretekst, by wieczór spędzić w fotelu z książką na kolanach.

EAN 9788375133004
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7513-300-4
Rok wydania 2010
Ilość stron 160
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 245X245