KSIĄŻKA
Przewodnik Kulinarny Chorwacja [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Ilość stron 160
Okładka twarda
Opis
  • Kod wew.: 161830
  • Autor: PRACA ZBIOROWA
  • Miejsce i rok wydania: 2007
  • Ilość stron: 160
  • Oprawa: twarda
  • Wymiary: 245x245
  • ISBN: 978-83-7304-953-6
  • Kod EAN: 9788373049536

Kuchnia chorwacka słynie z prsutu - szynki wieprzowej otoczonej w morskiej soli, suszonej na silnym wietrze - oraz ze wspaniałej rakii sporządzanej według starych receptur czy ostrego ajvaru, sosu paprykowego z dodatkiem bakłażanów i czosnku. W przydrożnych lokalach nierzadki jest widok stojącego przy ulicy rożna, na którym właściciel starannie obraca prosię lub jagnię.

EAN 9788373049536
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7304-953-6
Rok wydania 2007
Ilość stron 160
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 245X245