KSIĄŻKA
Przetwory. Z babcinego notatnika [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Elżbieta Adamska
Ilość stron 224
Okładka broszurowa
Opis Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe.Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce.Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę.Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.
EAN 9788377702734
Dział KSIĄŻKA
Autor Elżbieta Adamska
Rok wydania 2011
Wydawca FK Olesiejuk
Ilość stron 224
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16x20 cm