KSIĄŻKA
Przetwory Nalewki Likiery - Opracowanie Zbiorowe [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Opracowanie zbiorowe, praca zbiorowa |
Ilość stron | 176 |
Okładka | miękka, broszurowa |
Opis |
Co roku, gdy przyroda obdarowuje nas bogactwem i różnorodnością owoców, ziół i nasion, zastanawiamy się, jak zamknąć lato w słoiku, by móc w jesienne i zimowe dni cieszyć się jego wspomnieniem. Wspaniałym tradycyjnym pomysłem są domowe przetwory, likiery i nalewki. W dawnych czasach nalewki i likiery były przyrządzane głównie przez mnichów w celach leczniczych, dziś są często zwieńczeniem posiłku lub dodatkiem do słodkich dań, np. lodów. Czasem warto pokusić się o zestawienie niecodziennych smaków likierów lub nalewek z daniem głównym, np. wątróbki drobiowe podane z likierem malinowym mogą stać się prawdziwym rarytasem. Każda pani domu może przygotować przetwory, nalewki i likiery, wiele z nich nie wymaga dużego wysiłku. Gdy raz się spróbuje, nowe receptury same przychodzą do głowy, a przygotowywanie przetworów staje się wspaniałym hobby. Co roku, gdy przyroda obdarowuje nas bogactwem i różnorodnością owoców, ziół i nasion, zastanawiamy się, jak zamknąć lato w słoiku, by móc w jesienne i zimowe dni cieszyć się jego wspomnieniem. Wspaniałym tradycyjnym pomysłem są domowe przetwory, likiery i nalewki.W dawnych czasach nalewki i likiery były przyrządzane głównie przez mnichów w celach leczniczych, dziś są często zwieńczeniem posiłku lub dodatkiem do słodkich dań, np. lodów. Czasem warto pokusić się o zestawienie niecodziennych smaków likierów lub nalewek z daniem głównym, np. wątróbki drobiowe podane z likierem malinowym mogą stać się prawdziwym rarytasem.Każda pani domu może przygotować przetwory, nalewki i likiery, wiele z nich nie wymaga dużego wysiłku. Gdy raz się spróbuje, nowe receptury same przychodzą do głowy, a przygotowywanie przetworów staje się wspaniałym hobby. |
EAN | 9788379610013 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2014-07-10 |
ISBN | 978-83-7961-001-3 |
Autor | Opracowanie zbiorowe, praca zbiorowa |
Rok wydania | 2014 |
Wydawca | Prószyński i S-ka |
Ilość stron | 176 |
Okładka | miękka, broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 23.4 x 16.4 cm, 16,5x23,5 cm |
Opracowanie zbiorowe
Kuchnie świata i regionalne
Książki