KSIĄŻKA
Przetwory i nalewki - Małgorzata Caprari [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Małgorzata Caprari
Ilość stron 272
Okładka twarda
Opis Półki supermarketów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzyć spiżarnię w choć kilka słoików własnoręcznie przygotowanych smakołyków.
W książce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: dżemy, marmolady, powidła, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest już tak trudne, czasochłonne i pracochłonne jak za czasów naszych babć, a smak i aromat ? niezmiennie urzekają.
EAN 9788376704371
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7670-437-1
Autor Małgorzata Caprari
Rok wydania 2012
Wydawca Buchmann
Ilość stron 272
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16x23,5 cm