KSIĄŻKA
Przekąski I Przystawki - Lucia Pantaleoni [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Lucia Pantaleoni
Ilość stron 72
Okładka twarda
Opis Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło.
W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci; inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku.
Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu.
EAN 9788377733790
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2015-02-17
Tytuł oryginalny Przekąski I Przystawki
ISBN 978-83-7773-379-0
Autor Lucia Pantaleoni
Rok wydania 2015
Ilość stron 72
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 190 x 190