KSIĄŻKA
Przekąski I Przysmaki Zimne I Gorące - L. Pantaleoni [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | L. Pantaleoni |
Ilość stron | 72 |
Okładka | twarda |
Opis |
Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło.W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci; inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku.Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu.
|
EAN | 9788372439062 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7243-906-2 |
Autor | L. Pantaleoni |
Rok wydania | 2011 |
Ilość stron | 72 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 195x195 |
Pozostałe
Książki