KSIĄŻKA
Przekąski I Przysmaki Zimne I Gorące - L. Pantaleoni [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor L. Pantaleoni
Ilość stron 72
Okładka twarda
Opis
  • Autor: L. PANTALEONI
  • Miejsce i rok wydania: 2011
  • Ilość stron: 72
  • Oprawa: twarda
  • Wymiary: 195x195
  • ISBN: 978-83-7243-906-2
  • Kod EAN: 9788372439062
Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło.W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci; inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku.Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu.
EAN 9788372439062
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7243-906-2
Autor L. Pantaleoni
Rok wydania 2011
Ilość stron 72
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 195x195