KSIĄŻKA
Produkcja zwierzęca cz.1 [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Ewa Marciniak-Kulka |
Ilość stron | 224 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych. W I części podręcznika podano informacje dotyczące: - budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich; - zasad żywienia zwierząt; - wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt; - warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej; - pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji. W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu: - technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła; - technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni; - technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej; - produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym; - elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania; - formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami. Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta. |
EAN | 9788302147296 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | Ewa Marciniak-Kulka |
Rok wydania | 2014 |
Klasa | wieloletnie |
Wydawca | WSIP |
Ilość stron | 224 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17,6x25 cm |
Długość (razem z opakowaniem) | 230 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 9 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Pozostałe
Książki