KSIĄŻKA
Produkcja zwierzęca cz.1 [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Ewa Marciniak-Kulka
Ilość stron 224
Okładka broszurowa
Opis Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych. W I części podręcznika podano informacje dotyczące: - budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich; - zasad żywienia zwierząt; - wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt; - warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej; - pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji. W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu: - technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła; - technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni; - technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej; - produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym; - elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania; - formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami. Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.
EAN 9788302147296
Dział KSIĄŻKA
Autor Ewa Marciniak-Kulka
Rok wydania 2014
Klasa wieloletnie
Wydawca WSIP
Ilość stron 224
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 17,6x25 cm
Długość (razem z opakowaniem) 230
Wysokość (razem z opakowaniem) 9
Szerokość (razem z opakowaniem) 170