KSIĄŻKA
Produkcja piekarsko - ciastkarska. Podręcznik cz.1 - Zygmunt Ambroziak [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor ZYGMUNT AMBROZIAK
Opis Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: produkcja piekarsko-ciastkarska. Autor prezentuje w nim wiadomości na temat organizacji piekarstwa w Polsce i na świecie; omawia klasyfikację pieczywa i wyrobów ciastkarskich; podkreśla ich znaczenie w żywieniu człowieka; charakteryzuje surowce piekarskie i ciastkarskie; omawia sposoby ich magazynowania i przygotowania do produkcji; dużo uwagi poświęca nowoczesnej produkcji pieczywa.
EAN 9788302067471
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-12-29
ISBN 83-02-06747-4
Nr katalogowy 77101
Autor ZYGMUNT AMBROZIAK
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2012
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]