KSIĄŻKA
Produkcja piekarsko - ciastkarska. Podręcznik cz.1 - Zygmunt Ambroziak [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | ZYGMUNT AMBROZIAK |
Opis | Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: produkcja piekarsko-ciastkarska. Autor prezentuje w nim wiadomości na temat organizacji piekarstwa w Polsce i na świecie; omawia klasyfikację pieczywa i wyrobów ciastkarskich; podkreśla ich znaczenie w żywieniu człowieka; charakteryzuje surowce piekarskie i ciastkarskie; omawia sposoby ich magazynowania i przygotowania do produkcji; dużo uwagi poświęca nowoczesnej produkcji pieczywa. |
EAN | 9788302067471 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-12-29 |
ISBN | 83-02-06747-4 |
Nr katalogowy | 77101 |
Autor | ZYGMUNT AMBROZIAK |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2012 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Przedmioty zawodowe
Książki