KSIĄŻKA
Prawdziwa kuchnia Polska. Smaki, tradycje, receptury - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Hanna Szymanderska
Ilość stron 880
Okładka miękka
Opis Prawdziwa Kuchnia Polska Hanny Szymanderskiej to dzieło wyjątkowe, zawierająceniezwykle obszerną wiedzę na temat dawnej i współczesnej kuchni polskiej: "ofi cjalnej"i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej. Napisana barwnym, niezwykle obrazowymjęzykiem wprowadza w kulinarny świat zarówno początkujących, jak i doświadczonychmiłośników sztuki gotowania. Na książkę składa się unikalny zbiór około 2500 wypróbowanych, przystępnie podanychprzepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni.W 19 rozdziałach tematycznych znajdują się między innymi przepisy na masła smakowe,dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zupi drugich dań, sosy, mięso, drób, ryby, ciasta nalewki, przetwory. Oprócz znanych recepturna polski rosół czy kotlety schabowe, Autorka przypomina o takich zapomnianychspecjałach, jak: potrawy z raków, duszone jarząbki, łyski w sosie żurawinowym czy przepiórkiw gniazdach. Zaś prawdziwym rarytasem są rozdziały poświęcone nalewkom,grzybom i dziczyźnie. Każdy z rozdziałów jest poprzedzony wstępem zawierającym niezbędneinformacje z omawianej dziedziny.
EAN 9788379932245
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2016-11-04
ISBN 978-83-7993-224-5
Autor Hanna Szymanderska
Wydanie 1
Rok wydania 2016
Ilość stron 880
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Długość (razem z opakowaniem) 275
Szerokość (razem z opakowaniem) 220