KSIĄŻKA
Prawdziwa kuchnia Polska. Smaki, tradycje, receptury - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Hanna Szymanderska |
Ilość stron | 880 |
Okładka | miękka |
Opis | Prawdziwa Kuchnia Polska Hanny Szymanderskiej to dzieło wyjątkowe, zawierająceniezwykle obszerną wiedzę na temat dawnej i współczesnej kuchni polskiej: "ofi cjalnej"i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej. Napisana barwnym, niezwykle obrazowymjęzykiem wprowadza w kulinarny świat zarówno początkujących, jak i doświadczonychmiłośników sztuki gotowania. Na książkę składa się unikalny zbiór około 2500 wypróbowanych, przystępnie podanychprzepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni.W 19 rozdziałach tematycznych znajdują się między innymi przepisy na masła smakowe,dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zupi drugich dań, sosy, mięso, drób, ryby, ciasta nalewki, przetwory. Oprócz znanych recepturna polski rosół czy kotlety schabowe, Autorka przypomina o takich zapomnianychspecjałach, jak: potrawy z raków, duszone jarząbki, łyski w sosie żurawinowym czy przepiórkiw gniazdach. Zaś prawdziwym rarytasem są rozdziały poświęcone nalewkom,grzybom i dziczyźnie. Każdy z rozdziałów jest poprzedzony wstępem zawierającym niezbędneinformacje z omawianej dziedziny. |
EAN | 9788379932245 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2016-11-04 |
ISBN | 978-83-7993-224-5 |
Autor | Hanna Szymanderska |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2016 |
Ilość stron | 880 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Długość (razem z opakowaniem) | 275 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 220 |
Hanna Szymanderska
Pozostałe
Książki