KSIĄŻKA
Praktyczny Poradnik Żywieniowy W Odchudzaniu Oraz Profilaktyce I Leczeniu Cukrzycy Typu 2 - Aleksandra Cichocka [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Diety, zdrowy styl życia
Autor Aleksandra Cichocka
Ilość stron 320
Okładka broszurowa
Opis Praktyczny Poradnik Żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy Typu 2 Autorem książki jest mgr Aleksandra Cichocka - dietetyk, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia oraz wykładowca Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Prowadzi wykłady, szkolenia, warsztaty dla lekarzy, dietetyków, studentów i pielęgniarek. Popularyzuje wiedzę, jak zdrowe żywienie może wpłynąć na poprawę naszego zdrowia i zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób zależnych od diety. Recenzentem jest prof. dr hab. Waldemar Karnafel (Kierownik Katedry i Kliniki Gastroenterologii i Chorób Przemiany Materii WUM; Wojewódzki Konsultant ds. Diabetologii). Książka skierowana jest do osób z nadwagą, otyłych, z nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych i chorych na cukrzycę typu 2. Uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia. Książka może być pomocna w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych (<7% energii) i cholesterolu (<200 mg/dzień). Książka liczy 320 kolorowych stron, zawierających poza częścią ogólną, 165 przepisów potraw z wyliczoną wartością odżywczą i kaloryczną jednej porcji. Większość potraw jest zilustrowana zdjęciem. Wydana na papierze kredowym, w formacie albumowym. Książka dostępna w sprzedaży detalicznej, w księgarniach, sklepach internetowych i na naszych stoiskach podczas kongresów, zjazdów i konferencji lekarskich. 165 zdrowych i smacznych przepisów z uwględnieniem najnowszych rekomendacji Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego oraz norm Instytutu Żywności i Żywienia.
Książka skierowana jest do osób z nadwagą, otyłych, z nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych i chorych na cukrzycę typu 2. Uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia. Książka może być pomocna w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych (<7% energii) i cholesterolu (<200 mg/dzień).
EAN
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2010-06-28
Tytuł oryginalny Praktyczny Poradnik Żywieniowy W Odchudzaniu Oraz Profilaktyce I Leczeniu Cukrzycy Typu 2
ISBN 978-83-89745-58-3
Autor Aleksandra Cichocka
Rok wydania 2010
Wydawca Medyk
Ilość stron 320
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 23 x 21 cm