KSIĄŻKA
Praktyczny Poradnik Żywieniowy W Odchudzaniu Oraz Profilaktyce I Leczeniu Cukrzycy Typu 2 - Aleksandra Cichocka [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Diety, zdrowy styl życia |
Autor | Aleksandra Cichocka |
Ilość stron | 320 |
Okładka | broszurowa |
Opis |
Praktyczny Poradnik Żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy Typu 2
Autorem książki jest mgr Aleksandra Cichocka - dietetyk, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia oraz wykładowca Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Prowadzi wykłady, szkolenia, warsztaty dla lekarzy, dietetyków, studentów i pielęgniarek.
Popularyzuje wiedzę, jak zdrowe żywienie może wpłynąć na poprawę naszego zdrowia i zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób zależnych od diety.
Recenzentem jest prof. dr hab. Waldemar Karnafel (Kierownik Katedry i Kliniki Gastroenterologii i Chorób Przemiany Materii WUM; Wojewódzki Konsultant ds. Diabetologii).
Książka skierowana jest do osób z nadwagą, otyłych, z nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych i chorych na cukrzycę typu 2. Uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Książka może być pomocna w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych (<7% energii) i cholesterolu (<200 mg/dzień).
Książka liczy 320 kolorowych stron, zawierających poza częścią ogólną, 165 przepisów potraw z wyliczoną wartością odżywczą i kaloryczną jednej porcji. Większość potraw jest zilustrowana zdjęciem. Wydana na papierze kredowym, w formacie albumowym.
Książka dostępna w sprzedaży detalicznej, w księgarniach, sklepach internetowych i na naszych stoiskach podczas kongresów, zjazdów i konferencji lekarskich.
165 zdrowych i smacznych przepisów z uwględnieniem najnowszych rekomendacji Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego oraz norm Instytutu Żywności i Żywienia. Książka skierowana jest do osób z nadwagą, otyłych, z nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych i chorych na cukrzycę typu 2. Uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia. Książka może być pomocna w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych (<7% energii) i cholesterolu (<200 mg/dzień). |
EAN | |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2010-06-28 |
Tytuł oryginalny | Praktyczny Poradnik Żywieniowy W Odchudzaniu Oraz Profilaktyce I Leczeniu Cukrzycy Typu 2 |
ISBN | 978-83-89745-58-3 |
Autor | Aleksandra Cichocka |
Rok wydania | 2010 |
Wydawca | Medyk |
Ilość stron | 320 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 23 x 21 cm |
Aleksandra Cichocka
Diety, zdrowy styl życia
Książki