KSIĄŻKA
Poniedziałki Bez Mięs Tw - Paul, Stella I Mary Mccartney [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Paul, Stella I Mary Mccartney |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Opis | Niezwykła książka kucharska autorstwa legendarnego eks-Beatlesa i jego córek! Paul, Stella i Mary McCartney dostrzegli zagrożenie, jakim są zmiany klimatyczne spowodowane przemysłową produkcją mięsa. Uznali, że ograniczenie spożycia mięsa przyczyniłoby się do zmniejszenia emisji gazów cieplarnianych, a dieta zawierająca więcej warzyw, owoców i zbóż korzystnie wpłynęłaby na nasze zdrowie. Dlatego w czerwcu 2009 roku rozpoczęli kampanię Meat Free Monday (Poniedziałki bez mięs). Menu wegetariańskie kojarzy ci się z nudą? Nic bardziej mylnego. Słynny muzyk proponuje urozmaicony jadłospis na każdy poniedziałek roku. W książce znajdziemy 52 zestawy zawierające dwa przepisy na dania główne oraz cztery na pozostałe posiłki. "Poniedziałki bez mięs" to inspiracja i nieoceniona pomoc dla wszystkich, którzy w trosce środowisko naturalne i własne samopoczucie gotowi są raz w tygodniu zrezygnować z jedzenia mięsa. Autorzy polecają pyszne wiosenne zupy, oryginalne letnie sałatki, smakowite jesienne zapiekanki i rozgrzewające zimowe gulasze, które spodobają się nawet najbardziej zatwardziałym mięsożercom. Przepisy udostępnili Paul i Stella McCartney oraz inne gwiazdy show-biznesu, a także mistrzowie sztuki kulinarnej. Swoimi ulubionymi i sprawdzonymi recepturami dzielą się m.in.: Skye Gyngell, Giorgio Locatelli, Yotam Ottolenghi, Bruno Loubet, Theo Randall, Tom Aikens, Kevin Spacey, Pink, Twiggy, Woody Harrelson, Vivienne Westwood, Fearne Cotton i Pamela Anderson. |
EAN | 9788324519248 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-11-19 |
ISBN | 978-83-245-1924-8 |
Autor | Paul, Stella I Mary Mccartney |
Rok wydania | 2012 |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 20.5 x 26 cm |
Długość (razem z opakowaniem) | 262 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 205 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 25 |
Kuchnie świata i regionalne
Książki