KSIĄŻKA
Polskie Mieso Jak Zostałem Weganinem i Przestałem Się Bać - Jaś Kapela [KSIĄŻKA]
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Jaś Kapela |
Ilość stron | 320 |
Okładka | miękka |
Opis |
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery. "Polskie mięso" to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia - tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. |
EAN | 9788365853684 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2018-09-14 |
ISBN | 978-83-65853-68-4 |
Autor | Jaś Kapela |
Rok wydania | 2018 |
Wydanie | 1 |
Ilość stron | 320 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 132 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 30 |
Długość (razem z opakowaniem) | 210 |