KSIĄŻKA
Polski przewodnik PALEO. Teoria, praktyka, przepisy [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przekąski, sałatki i surówki
Ilość stron 306
Okładka twarda
Opis Zainspiruj się! Jedz zdrowo, jedz sezonowo i lokalnie, bo o to właśnie chodzi w paleo. "Dieta paleo to odpowiedź na coraz bardziej zmodyfikowaną żywność i zanieczyszczone środowisko. Nie chodzi w niej bynajmniej o jedzenie mamuta, polowanie i spanie w szałasie, lecz o względny powrót do naturalności, na tyle, na ile to jest możliwe. Kiedy potrzebuję więcej węglowodanów, sięgam po ziemniaki, bataty, owoce, miód. Nie liczę kalorii, nie liczę makroskładników, każdego dnia moje ciało mi podpowiada, czego potrzebuje." Iwona Wierzbicka "W książce znalazły się wyczerpujące informacje na temat paleo dzięki Iwonie, która dzieli się swoją bogatą wiedzą i doświadczeniem z codziennej pracy z pacjentami. Z kolei ja w części praktycznej przekazuję swój warsztat i efekt kilkumiesięcznej pracy nad przepisami i zdjęciami. Zależało mi na tym, aby osadzić dietę paleo w naszych polskich realiach, więc korzystałam przede wszystkim z potraw, które znały nasze mamy, babcie i prababcie." Katarzyna Karus-Wysocka
EAN 9788324521593
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2016-09-28
ISBN 978-83-245-2159-3
Rok wydania 2016
Ilość stron 306
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 210 x 270 x 25
Długość (razem z opakowaniem) 265
Szerokość (razem z opakowaniem) 210
Wysokość (razem z opakowaniem) 22