KSIĄŻKA
Polska kuchnia regionalna - Żywczak Krzysztof [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Żywczak Krzysztof
Ilość stron 240
Okładka twarda
Opis Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
EAN 9788378453413
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2013-07-12
Tytuł oryginalny Polska kuchnia regionalna
ISBN 978-83-7845-341-3
Autor Żywczak Krzysztof
Wydanie pierwsze
Rok wydania 2013
Ilość stron 240
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 240 x 22