KSIĄŻKA
Polska kuchnia regionalna (Wyd. 2014) - Żywczak Krzysztof [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przekąski, sałatki i surówki
Reżyseria ywczak Krzysztof
Autor Żywczak Krzysztof
Ilość stron 240
Okładka twarda
Opis Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
EAN 9788378454632
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-02-07
Tytuł oryginalny Polska kuchnia regionalna (Wyd. 2014)
ISBN 978-83-7845-463-2
Reżyseria ywczak Krzysztof
Autor Żywczak Krzysztof
Rok wydania 2013
Ilość stron 240
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 170 x 247 x 22
Długość (razem z opakowaniem) 255
Wysokość (razem z opakowaniem) 20
Szerokość (razem z opakowaniem) 170