KSIĄŻKA
Polska kuchnia regionalna (Wyd. 2014) - Żywczak Krzysztof [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Reżyseria | ywczak Krzysztof |
Autor | Żywczak Krzysztof |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Opis | Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku. |
EAN | 9788378454632 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2014-02-07 |
Tytuł oryginalny | Polska kuchnia regionalna (Wyd. 2014) |
ISBN | 978-83-7845-463-2 |
Reżyseria | ywczak Krzysztof |
Autor | Żywczak Krzysztof |
Rok wydania | 2013 |
Ilość stron | 240 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 170 x 247 x 22 |
Długość (razem z opakowaniem) | 255 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 20 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
ywczak Krzysztof
Przekąski, sałatki i surówki
Książki