KSIĄŻKA
Polska Kuchnia Myśliwska (twarda) - Ewa Aszkiewicz [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Ewa Aszkiewicz |
Ilość stron | 144 |
Okładka | twarda |
Opis | Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej często gościło na stołach, także w Polsce; później zainteresowanie nim - z wielu powodów - zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, bo odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak.Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury. |
EAN | 9788324517459 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-01-16 |
Tytuł oryginalny | Polska Kuchnia Myśliwska (twarda) |
ISBN | 978-83-245-1745-9 |
Autor | Ewa Aszkiewicz |
Rok wydania | 2012 |
Wydanie | 1 |
Wydawca | Publicat |
Ilość stron | 144 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5 x 24 cm |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Długość (razem z opakowaniem) | 245 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 12 |
Ewa Aszkiewicz
Kuchnie świata i regionalne
Książki