KSIĄŻKA
Polska Kuchnia Myśliwska (twarda) - Ewa Aszkiewicz [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Ewa Aszkiewicz
Ilość stron 144
Okładka twarda
Opis Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej często gościło na stołach, także w Polsce; później zainteresowanie nim - z wielu powodów - zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, bo odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak.Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury.
EAN 9788324517459
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-01-16
Tytuł oryginalny Polska Kuchnia Myśliwska (twarda)
ISBN 978-83-245-1745-9
Autor Ewa Aszkiewicz
Rok wydania 2012
Wydanie 1
Wydawca Publicat
Ilość stron 144
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5 x 24 cm
Szerokość (razem z opakowaniem) 165
Długość (razem z opakowaniem) 245
Wysokość (razem z opakowaniem) 12