KSIĄŻKA
Polska kuchnia bezglutenowa - Agata Lewandowska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Diety, zdrowy styl życia
Autor Agata Lewandowska
Ilość stron 157
Okładka miękka
Opis Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania. Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery. Książka zawiera: - przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe! - mnóstwo wskazówek i praktycznych porad, - listę zbóż i produktów bezglutenowych, - ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy, - łatwo dostępne składniki potraw. Smacznie, zdrowo, bezglutenowo! Anna Lewandowska jest dietetykiem, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Jej pasją jest zdrowy styl życia. Od lat interesuje się wpływem codziennej diety na zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.
EAN 9788377735312
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2016-09-21
ISBN 978-83-7773-531-2
Autor Agata Lewandowska
Rok wydania 2016
Ilość stron 157
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 235 x 10