KSIĄŻKA
Podstawy Gastronomii [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Technika, przemysł - opracowania ogólne |
Ilość stron | 364 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni tyrystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi. |
EAN | 9788320818611 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2010-02-24 |
Tytuł oryginalny | Podstawy Gastronomii |
ISBN | 978-83-208-1861-1 |
Rok wydania | 2010 |
Wydawca | PWE |
Ilość stron | 364 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5 x 23,5 cm |
Technika, przemysł - opracowania ogólne
Książki