KSIĄŻKA
Po prostu ? mięso z ziemniakami - Opracowanie zbiorowe [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Ilość stron | 144 |
Okładka | twarda |
Opis | Oddajemy w Twoje ręce 120 przepisów na dania z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wołowiny, a także królika, jagnięciny i dziczyzny. Prezentujemy specjały pieczone (również na grillu), duszone, gotowane i smażone. Znajdziesz tu m.in.: jogurtowe udka kurczaka, kaczkę na słodko, schab zapiekany w kapuście, pieczeń wołową nadziewaną szalotką, orzechowe pulpety z sosem śliwkowym, gulasz segedyński i sznycle wiedeńskie. Każdej recepturze na potrawę mięsną towarzyszy pomysł na przyrządzenie ziemniaków. Można je przecież zaserwować nie tylko gotowane, ale też smażone, pieczone w piekarniku lub na ruszcie z dodatkiem różnych przypraw czy sera, wreszcie w postaci frytek, smażonych w głębokim tłuszczu kulek albo kremowego purée. |
EAN | 9788377071250 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-04-10 |
ISBN | 978-83-7707-125-0 |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2012 |
Ilość stron | 144 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 171 x 247 x 10 |
Opracowanie zbiorowe
Kuchnie świata i regionalne
Książki