KSIĄŻKA
Płetwa Rekina I Syczuański Pieprz - Fuchsia Dunlop [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Fuchsia Dunlop |
Ilość stron | 352 |
Okładka | miękka, broszurowa |
Opis | Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami... |
EAN | 9788324723775 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Płetwa rekina i syczuański pieprz, Shark's Fin & Sichuan Pepper. A sweet-sour memoir of eating in China |
ISBN | 978-83-247-2377-5 |
Autor | Fuchsia Dunlop |
Rok wydania | 2011 |
Wydanie | 1 |
Wydawca | Świat Książki |
Ilość stron | 352 |
Okładka | miękka, broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 145 x 205 |
Pozostałe
Książki