KSIĄŻKA
Pikantne marynaty - Szymanderska Hanna [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Szymanderska Hanna
Ilość stron 176
Okładka zintegrowana
Opis W wielu domach w dalszym ciągu robi się bardzo dużo interesujących przetworów, a w ich niepospolitej rozmaitości odbija się cała różnorodność natury: wiosna to czas nie tylko truskawek i poziomek, ale też młodych buraków, botwiny, szczawiu, cebuli i szparagów, lato - moreli i jagód, agrestu, ogórków, pomidorów i patisonów, jesień jest porą zbioru jabłek, pigwy i pigwowca, gruszek, grzybów, derenia, jarzębiny, owoców dzikiej róży, żurawiny, kapusty. A wszystko to się kisi, marynuje, soli. Gotowe, kupowane przetwory nie zastąpią smaku prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. To my sami przez dodanie różnych składników do sosów, pikli, kiszonek czy marynat nadajemy im niepowtarzalny smak, często wykorzystując warzywa z własnych ogródków lub działek.
EAN 9788377997192
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2013-05-08
Tytuł oryginalny Pikantne marynaty
ISBN 978-83-7799-719-2
Autor Szymanderska Hanna
Rok wydania 2013
Ilość stron 176
Okładka zintegrowana
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 165 x 220 x 11