KSIĄŻKA
Pakiet 2012 Ciasta / Jajka - Michael Roux [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Michael Roux |
Ilość stron | 608 |
Okładka | broszurowa |
Opis |
Jajka. 130 prostych przepisów Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony zostałinnemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanienaleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy.Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nichzarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich. Ciasta pikantne i słodkie Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponującyzbiór oryginalnych przepisów.Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania.Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przyczym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotądsmaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw.Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje. |
EAN | 9788311122659 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-03-22 |
Tytuł oryginalny | Pakiet 2012 Ciasta / Jajka |
ISBN | 978-83-11-12265-9 |
Autor | Michael Roux |
Rok wydania | 2012 |
Wydawca | Bellona |
Ilość stron | 608 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16 x 21 cm |
Kuchnie świata i regionalne
Książki