KSIĄŻKA
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2 - Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda [KSIĄŻKA]
8299
Wysyłamy w 72h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Języki obce |
Autor | Joanna Duda, Marzanna Zienkiewicz |
Ilość stron | 480 |
Okładka | miękka |
Opis | Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę. Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp. Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego. Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych. |
EAN | 9788302190674 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2020-07-16 |
ISBN | 9788302190674 |
Autor | Joanna Duda, Marzanna Zienkiewicz |
Rok wydania | 2020 |
Ilość stron | 480 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 210 x |
Marzanna Zienkiewicz
Języki obce
Książki