KSIĄŻKA
Obsługa konsumenta. Podręcznik cz.2 - Jargoń Ryszard [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | JARGOŃ RYSZARD |
Opis | Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy. Część druga zawiera wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, omówiono techniki podawania gorących i zimnych napojów bezalkoholowych oraz napojów alkoholowych. Przedstawiono także organizację i obsługę różnego rodzaju przyjęć - bankietów, krótko scharakteryzowano kuchnie różnych narodów, omówiono rolę koktajlbaru w zakładzie gastronomicznym, obsługę gości hotelowych oraz systemy rozliczeń kelnerskich. Cenną pomocą dla ucznia będzie słownik zawodowy zamieszczony na końcu książki. |
EAN | 9788302078453 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-12-29 |
ISBN | 978-83-02-07845-3 |
Nr katalogowy | 50903 |
Autor | JARGOŃ RYSZARD |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2000 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
JARGOŃ RYSZARD
Przedmioty zawodowe
Książki