KSIĄŻKA
Obsługa gości 1 (konsumentów) - [KSĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja |
Ilość stron | 245 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach ,,kelner" i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości.Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach ,,kelner" i ,,technik organizacji usług gastronomicznych".Treść wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.Część 1. zawiera wiedzę z zakresu:- podziału, zasad funkcjonowania oraz wyposażenia zakładów gastronomicznych,- wizerunku pracownika obsługi,- postaw wobec gości,- zasad opracowywania kart menu,- technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej,- zasad i metod obsługi gości,- kolejności oraz technik podawania potraw i napojów. |
EAN | 9788302140853 |
Dział | KSIĄŻKA |
Nr dopuszczenia | 35/2007 |
Autor | Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja |
Rok wydania | 2013 |
Wydawca | WSIP |
Ilość stron | 245 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17x24 cm |
Pozostałe
Książki