DVD
Nigella na zawsze lato [2DVD]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe (kursy, ćwiczenia) |
Obsada | Nigella Lawson |
Polska wersja | napisy |
Dźwięk | angielski |
Napisy | polskie |
Opis |
Nawet gdy słońce staje się tylko wspomnieniem, a jedyną rzeczą przypominającą o wakacjach jest piasek na klapkach, nie poddawaj się zimowym smutkom. W serii "Na zawsze lato" Nigella Lawson przyrządza potrawy którym nie można się oprzeć i które można jeść o każdej porze roku. Wychodzi też z kuchni, aby nadać rodzinnym piknikom, grillom oraz jedzeniu na plaży niepowtarzalny styl. Potrawy z całego świata: od włoskich makaronów do pieczywa z Bliskiego Wschodu; od wietnamskich sałatek po marokańską jagnięcinę – kuchnia Nigelli nie zna granic. Lato w kuchni nie kończy się wraz z kalendarzowym, nawet jeśli mija pora na produkty sezonowe. Nigella udowadnia, że nawet w środku zimy możemy poczuć promyki letniego słońca. "Nigella na zawsze lato" to seria o łatwym gotowaniu i łatwym jedzeniu. Proste przepisy pozwolą poczuć, że lato niekoniecznie musi się kończyć, i, że kuchnia – mówiąc słowami Nigelli – "to nie miejsce , z którego uciekasz, ale takie, do którego uciekasz". Nigella Lawson jest autorką sześciu książek o gotowaniu oraz siedmiu programów kulinarnych (w tym pięciu seryjnych) za które otrzymała wiele nagród, między innymi "Autora roku" w plebiscycie British Book Awards 2000. Odcinki: 1. Na żółto. Zupa szczęścia Sardynki z salsą cytrynową Sałatka z krewetek i cytryny Letnia sałatka z zimną wołowiną Drink "kropla cytryny" Kurczak pieczony z czosnkiem, tymiankiem i cytryną Pieczone główki sałaty Chrupiące koltleciki jagnięce Ananas z malibu i polewą czekoladową 2. Na czarno. Wietnamska sałatka z czarnego ryżu, krewetek, chili i imbiru Makaron z muszlami i cherry Angielsko-włoski deser biszkoptowy z kremem mascarpone i jeżynami Czarno-niebieski stek 3. Na różowo. Pikantny barszcz na zimno z przyprawami, limonką i śmietaną Sałatka z arbuza, sera feta i mięty Angielski letni deser z rabarbarem i wanilią Bułgarska sałatka z pszenicy i jagnięciny Truskawki z wodą różaną Truskawki z cukrem, octem balsamicznym i bitą śmietaną Fragonard – drink z truskawek z cukrem i białym musującym winem Domowe lody truskawkowe 4. Na biało. Placuszki z ricotty Mus z owoców marakui i białej czekolady z malinami Biała dama Roladki w papierze ryżowym z makaronem ryżowym, ziołami i ogórkiem Rybne curry 5. Na czerwono. Marynowane żeberka z papryczką chili, imbirem i dymką Spaghetti z papryczkami pepperoni, czosnkiem i oliwą Lody z pikantnym syropem chili Maliny w galaretce z chardonnay Makaron linguine z sosem krabowym i ziołami Filety rybne z marchewką, cebulą i papryczką chili 6.Na brązowo. Kurczak z za'atar i syryjską sałatką z chlebem pita Figi z arabskich nocy Makaron z mąki gryczanej na zimno z ziarnami sezamowymi Tuńczyk w grubo mielonym pieprzu z brokułami i imbirem Czekoladowy tort Pawlowej z malinami 7.Na zielono. Drink z miętą Sałatka z kalmarami, miętą i kolendrą Zielona sałata ze świeżą miętą i serem halloumi Omlet korsykański Placki z cukinii z serem feta Kurczak "Złote gody" z mango, chili i dymką Cesarska Kleopatra z kurczakiem, awokado i parmezanem Koktajl "Mint Julep" z brzoskwiń, mięty i burbona 8.Na bursztynowo. Pilaw z kurczaka z szafranem i orzechami Semifreddo z miodem Pizza z płaskiego chlebka z pomidorami, miętą i serem halloumi Pizza z płaskiego chlebka z za'atar Pieczona jagnięcina po marokańsku z sałatką tzatziki |
Pozostałe (kursy, ćwiczenia)
Muzyka DVD