KSIĄŻKA
Niezrównana kuchnia azjatycka [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Okładka miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 304
Opis Oto niezrównany przewodnik po świeżej, aromatycznej i pełnej barw kuchni krajów azjatyckich. Tak jak niegdyś znane nam już dobrze dania kuchni chińskiej i indyjskiej, tak dziś do naszych jadłospisów wkraczają potrawy malajskie, wietnamskie, tajskie i japońskie. Prezentując tradycyjne i nowe przepisy, dając praktyczne rady na temat kupowania i stosowania azjatyckich składników, ta książka kucharska stanowi nieocenioną pomoc w domowym przyrządzaniu orientalnych potraw.

Ilustrowany słowniczek kulinarny ze wskazówkami, które pomogą rozpoznać, przechowywać oraz docenić nietypowe składniki azjatyckie, a także wybrać najlepsze zamienniki.

Ściągawka prezentująca sprzęt używany w kuchni azjatyckiej oraz techniki kulinarne niezbędne do uzyskania najlepszych rezultatów, w tym także profesjonalne rady dotyczące przygotowywania składników i ucierania przypraw.

Kolorowe, dwustronne dodatki specjalne o pikantnych reliszach i orzeźwiających raitach, aromatycznych, tajskich pastach curry, herbatach, napojach owocowych.

Notki na marginesach podsuwające pomysły na oryginalną prezentację dań i przybliżające tajniki tradycyjnych sposobów przyrządzania potraw.
EAN 9788376706092
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7670-609-2
Rok wydania 2012
Okładka miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 304
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 210 x 280mm