KSIĄŻKA
(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Ilość stron | 352 |
Okładka | miękka |
Opis | Książka udanie wpisuje się w coraz szerszy nurt opracowań, dla których osią, pretekstem i głównym tematem jest antropologicznie rozumiana kategoria "pożywienia" oraz związane z nią konotacje. Po latach dość swoistego negliżowania problematyki jedzenia jako ważnego, ale "przezroczystego", elementu kultury i wpisywania jej przede wszystkim w kontekst sfery techniczno-użytkowej (materialnej) od dwóch przeszło dekad food studies stają się pełnoprawną dziedziną nauk humanistycznych i społecznych - przede wszystkim socjologii, antropologii społeczno-kulturowej i kulturoznawstwa. |
EAN | 9788378659051 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788378659051 |
Redaktor | Zwolińska Barbara |
Rok wydania | 2020 |
Język | polski |
Ilość stron | 352 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Pozostałe
Książki