KSIĄŻKA
(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Ilość stron 352
Okładka miękka
Opis Książka udanie wpisuje się w coraz szerszy nurt opracowań, dla których osią, pretekstem i głównym tematem jest antropologicznie rozumiana kategoria "pożywienia" oraz związane z nią konotacje. Po latach dość swoistego negliżowania problematyki jedzenia jako ważnego, ale "przezroczystego", elementu kultury i wpisywania jej przede wszystkim w kontekst sfery techniczno-użytkowej (materialnej) od dwóch przeszło dekad food studies stają się pełnoprawną dziedziną nauk humanistycznych i społecznych - przede wszystkim socjologii, antropologii społeczno-kulturowej i kulturoznawstwa.
EAN 9788378659051
Dział KSIĄŻKA
ISBN 9788378659051
Redaktor Zwolińska Barbara
Rok wydania 2020
Język polski
Ilość stron 352
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]