KSIĄŻKA
Nalewki i likiery we współczesnej kuchni - Wojciech Lewandowski [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Wojciech Lewandowski |
Ilość stron | 144 |
Okładka | twarda |
Opis | Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne! W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery ? głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe. Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy. Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie ? jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków. |
EAN | 9788377070611 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7707-061-1 |
Seria | Polskie Tradycje Kulinarne |
Autor | Wojciech Lewandowski |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2011 |
Ilość stron | 144 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 140 x 200 |
Wojciech Lewandowski
Kuchnie świata i regionalne
Książki