KSIĄŻKA
Nalewki i likiery we współczesnej kuchni - Wojciech Lewandowski [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria Polskie Tradycje Kulinarne
Autor Wojciech Lewandowski
Ilość stron 144
Okładka twarda
Opis Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne! W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery ? głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe. Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy. Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie ? jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.
EAN 9788377070611
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7707-061-1
Seria Polskie Tradycje Kulinarne
Autor Wojciech Lewandowski
Wydanie 1
Rok wydania 2011
Ilość stron 144
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 140 x 200