KSIĄŻKA
Najlepsze Przepisy Na Przekładańce I Biszkopty [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Opracowanie zbiorowe
Ilość stron 176
Okładka miękka
Opis Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami. Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne - nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.
EAN 9788379611522
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2015-01-16
Tytuł oryginalny Najlepsze Przepisy Na Przekładańce I Biszkopty
ISBN 978-83-7961-152-2
Autor Opracowanie zbiorowe
Rok wydania 2015
Ilość stron 176
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 202 x 142