KSIĄŻKA
Najlepsze Przepisy Na Przekładańce I Biszkopty [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Ilość stron | 176 |
Okładka | miękka |
Opis | Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami. Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne - nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp. |
EAN | 9788379611522 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2015-01-16 |
Tytuł oryginalny | Najlepsze Przepisy Na Przekładańce I Biszkopty |
ISBN | 978-83-7961-152-2 |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Rok wydania | 2015 |
Ilość stron | 176 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 202 x 142 |
Opracowanie zbiorowe
Pozostałe
Książki