KSIĄŻKA
Najlepsze przepisy na mięsa i mięsiwa. Encyklopedia Gotowania 02/2015 [KSIĄŻKA]
Kategoria | Pozostałe |
Seria | Encyklopedia Gotowania |
Autor | praca zbiorowa |
Ilość stron | 176 |
Okładka | miękka |
Opis |
Najlepsze przepisy na dania mięsne w zestawach z warzywami, ziemniakami czy kaszami, propozycje dań mięsnych na święta i na co dzień. Ziemniaki, warzywa i kotlet to nadal najczęstszy zestaw obiadowy w wielu domach. Na święta pozwalamy sobie na pewną odmianę, serwujemy wówczas pieczoną kaczkę, gęś, cielęcinę lub wieprzowinę. Coraz częściej rezygnujemy z wieprzowiny, której wartości zdrowotne znajdują się pod lupą dietetyków, na rzecz innych rodzajów mięs - sięgamy po dania z kaczki, gęsi czy kurczaka. Pamiętając o tym, proponujemy Państwu książkę, w której zebraliśmy - najlepsze naszym zdaniem sprawdzone dania z mięs - takie, które sprawdzą się na święta i na co dzień, ale również dania znacznie mniej kaloryczne. Różne mięsa i mięsiwa - pieczone, gotowane, smażone, na zimno - w sumie 160 sprawdzonych przepisów. Znajdą tu coś dla siebie zwolennicy tradycyjnej polskiej kuchni, ale również osoby propagujące zdrowy tryb życia i wybierające dania mniej kaloryczne. Smacznego. |
EAN | 9788379611539 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7961-153-9 |
Seria | Encyklopedia Gotowania |
Autor | praca zbiorowa |
Rok wydania | 2015 |
Ilość stron | 176 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 14x20 cm |