KSIĄŻKA
Moja Grecka Kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuza - Piotr Kasperaszek [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Piotr Kasperaszek |
Ilość stron | 224 |
Okładka | twarda |
Opis | Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie - Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. A do tego wspaniałe wina. Autor /Mojej greckiej kuchni/, kapitan Piotr Kasperaszek, jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym czasie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni - kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg. W książce znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A /galaktobureko/ stanie się waszym ulubionym deserem.;) Kali oreksi! - smacznego! |
EAN | 9788394642570 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2017-10-25 |
ISBN | 978-83-946425-7-0 |
Autor | Piotr Kasperaszek |
Rok wydania | 2017 |
Ilość stron | 224 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 205 x 260 x 20 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 22 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 205 |
Długość (razem z opakowaniem) | 260 |
Piotr Kasperaszek
Kuchnie świata i regionalne
Książki