KSIĄŻKA
Moja Grecka Kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuza - Piotr Kasperaszek [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Piotr Kasperaszek
Ilość stron 224
Okładka twarda
Opis Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie - Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. A do tego wspaniałe wina. Autor /Mojej greckiej kuchni/, kapitan Piotr Kasperaszek, jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym czasie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni - kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg. W książce znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A /galaktobureko/ stanie się waszym ulubionym deserem.;) Kali oreksi! - smacznego!
EAN 9788394642570
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2017-10-25
ISBN 978-83-946425-7-0
Autor Piotr Kasperaszek
Rok wydania 2017
Ilość stron 224
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 205 x 260 x 20
Wysokość (razem z opakowaniem) 22
Szerokość (razem z opakowaniem) 205
Długość (razem z opakowaniem) 260