KSIĄŻKA
Moja babcia gotowała dla Gierka - Aleksander Szojer [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Ekonomia
Autor Aleksander Szojer
Ilość stron 328
Okładka twarda
Opis Moja babcia gotowała dla Gierka. Kulinarna podróż na Śląsk w czasach PRL-u - Aleksander Szojer, przepisy Anna Szojer z rodziną Zabierając czytelnika w sentymentalną podróż do dzieciństwa przeżytego w latach 80. w Rybniku, książka zapoznaje z charakterystycznymi daniami kuchni śląskiej i kuchni czasów PRL-u. Zawiera 95 domowych przepisów wykorzystywanych od pokoleń, w tym unikatowych receptur na kultowe ciasta i desery z prywatnego archiwum kucharki weselnej. \"Śląska kuchnia bez tajemnic, czyli niepowtarzalne połączenie tradycji, kultury, śląskiej mowy i historii wokół talerza, który jednoczy rodzinę. Fenomenalne przepisy i barwne fotografie pobudzają apetyt, smak i zapach. Moja babcia gotowała dla Gierka to Śląsk widziany oczami chłopca, który zakochał się w gotowaniu. Dziś jest mistrzem opisu śląskiego stylu\". Agata Pilarska-Jakubczak, dziennikarka i poetka Aleksander Szojer - rybniczanin i podróżnik. Odkrywa regionalne potrawy i ludzi, którzy je przyrządzają. Relacje ze swoich wojaży, przepisy oraz kulinarne podpowiedzi publikuje w \"Kukbuku\" oraz na posmakujswiata.pl. Wraz z Anną Jassem wydali w 2020 Japoński rok od kuchni - przewodnik po domowej kuchni i zwyczajach Japończyków. Zawodowo pomaga wyjść z kryzysu jako terapeuta i trener. Anna Szojer - emerytowana krawcowa i handlowiec, która niestrudzenie gotuje i piecze dla całej rodziny.
EAN 9788365558572
Dział KSIĄŻKA
ISBN 9788365558572
Autor Aleksander Szojer
Rok wydania 2022
Język polski
Ilość stron 328
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 17.0x24.0cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 20
Długość (razem z opakowaniem) 250
Szerokość (razem z opakowaniem) 170