KSIĄŻKA
Mięso Na Domowe Obiady [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Ilość stron 176
Okładka broszurowa
Opis Mięsa na domowe obiady Planując posiłek zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na mięsa przygotowywane na różne sposoby. Obok przepisów na mięsa, które przygotowujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, cielęcina i wieprzowina, pojawiają się rodzaje mięs rzadziej przez nas używane, np. baranina, jagnięcina, dziczyzna. Wszystkie można przyrządzać na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić, gotować. Wszystkie te sposoby uwzględniliśmy w naszej książce. Sięgnęliśmy przy tym po przepisy nie tylko z naszej, polskiej, kuchni (np. zrazy zawijane, kotlety schabowe), ale też z kuchni innych krajów zjednoczonej Europy. Każdy znajdzie dla siebie coś, co uzna za warte wypróbowania. Duży wybór dodatków i sosów umożliwi skomponowanie smakowitych posiłków na zwykłe i specjalne domowe obiady.
EAN 9788378395027
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2013-04-11
ISBN 978-83-7839-502-7
Rok wydania 2013
Ilość stron 176
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5 x 23,5 cm