KSIĄŻKA
Mięso i przetwory drobiowe [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Biotechnologia, technologia żywności
Autor praca zbiorowa
Ilość stron 574
Okładka broszurowa
Opis W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.
EAN 9788320436013
Dział KSIĄŻKA
Tytuł oryginalny Mięso i przetwory drobiowe
Autor praca zbiorowa
Rok wydania 2009
Wydawca WNT
Ilość stron 574
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16x23,5 cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 34
Długość (razem z opakowaniem) 240
Szerokość (razem z opakowaniem) 165