KSIĄŻKA
Mammamia Prawdziwa Kuchnia Włoska (twarda) - Cristina Bottari [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Cristina Bottari
Ilość stron 288
Okładka twarda
Opis Książka jest kulinarną podróżą przez Półwysep Apeniński - z północy na południe, wzbogaconą obrazami włoskiej ziemi oraz wspomnieniami jej mieszkańców. Znajdziemy tu nie tylko oryginalne przepisy kuchni włoskiej, ale także anegdoty opowiadane przy rodzinnych stołach oraz drobne porady mistrzów kulinarnych, którzy dzielą się swą wiedzą na temat wyjątkowych lokalnych produktów.
Tradycyjne przepisy zostały zaczerpnięte ze starych domowych zapisków, które przechowuje się w wielu włoskich rodzinach. W Italii bowiem gotowanie nadal stanowi sztukę i kulturę samą w sobie.
Książka pełna smaku i ciepła, ze wspaniałymi zdjęciami potraw najpopularniejszej kuchni świata.Książka nagrodzona w konkursie Gourmand World Coockbook Award jako Najlepsza na Świecie książka kucharska poświęcona kuchni włoskiej.
EAN 9788324518579
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-03-22
Tytuł oryginalny Mammamia Prawdziwa Kuchnia Włoska (twarda)
ISBN 978-83-245-1857-9
Autor Cristina Bottari
Rok wydania 2011
Wydanie 288
Wydawca Publicat
Ilość stron 288
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 22 x 26,5 cm
Szerokość (razem z opakowaniem) 224
Długość (razem z opakowaniem) 270
Wysokość (razem z opakowaniem) 26