KSIĄŻKA
Kulinarny przewodnik grzybiarza. 120 najlepszych przepisów - Tadeusz Barowicz [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Tadeusz Barowicz
Ilość stron 128
Okładka twarda
Opis ?Kulinarny przewodnik grzybiarza? przekonuje, że z grzybów można przyrządzić mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi ? m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo. Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów ? np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu. Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania oraz przyrządzania grzybów. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla smakoszy przysmaków z tych darów lasu.
EAN 9788377070864
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2012-07-17
ISBN 978-83-7707-086-4
Autor Tadeusz Barowicz
Wydanie 1
Rok wydania 2012
Ilość stron 128
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 170 x 247 x 12