KSIĄŻKA
Kulinarny przewodnik grzybiarza. 120 najlepszych przepisów - Tadeusz Barowicz [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Tadeusz Barowicz |
Ilość stron | 128 |
Okładka | twarda |
Opis | ?Kulinarny przewodnik grzybiarza? przekonuje, że z grzybów można przyrządzić mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi ? m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo. Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów ? np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu. Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania oraz przyrządzania grzybów. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla smakoszy przysmaków z tych darów lasu. |
EAN | 9788377070864 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-07-17 |
ISBN | 978-83-7707-086-4 |
Autor | Tadeusz Barowicz |
Wydanie | 1 |
Rok wydania | 2012 |
Ilość stron | 128 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 170 x 247 x 12 |
Tadeusz Barowicz
Kuchnie świata i regionalne
Książki