KSIĄŻKA
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej - Piotr Ślęzak [KSIĄŻKA]

13499

Wysyłamy w 72h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria Pozostałe
Autor Piotr Ślęzak
Okładka twarda
Opis W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory. W opracowaniu autor omawia w szczególności: - oznaczenia jakościowe kulinariów; - wynalazki kulinarne; - znaki towarowe w obszarze kulinariów; - możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy. Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.
EAN 9788382862799
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2022-05-05
ISBN 978-83-8286-279-9
Autor Piotr Ślęzak
Rok wydania 2022
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]