KSIĄŻKA
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej - Piotr Ślęzak [KSIĄŻKA]
13499
Wysyłamy w 72h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Piotr Ślęzak |
Okładka | twarda |
Opis | W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory. W opracowaniu autor omawia w szczególności: - oznaczenia jakościowe kulinariów; - wynalazki kulinarne; - znaki towarowe w obszarze kulinariów; - możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy. Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa. |
EAN | 9788382862799 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2022-05-05 |
ISBN | 978-83-8286-279-9 |
Autor | Piotr Ślęzak |
Rok wydania | 2022 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Piotr Ślęzak
Pozostałe
Książki