KSIĄŻKA
Kuchnia Żydowska. Święta, Obyczaje I Potrawy Żydowskie (twarda) - Szczepanowicz Barbara, Szczepanowicz Dorota [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Szczepanowicz Barbara, Szczepanowicz Dorota
Ilość stron 272
Okładka twarda
Opis Książka kucharska "kuchni żydowskiej". Podaje nie tylko szereg przepisów najlepszych potraw żydowskich, które można przyrządzić i przygotować właściwie w każdej domowej kuchni, ale też opisuje święta żydowskie i okoliczności, w jakich się je podaje, opisuje żydowskie święta religijne, święta rodzinne (narodziny, obrzezanie, ślub i wesele), ale też rodzinne biesiadowanie.
Znajdziesz tu drogi czytelniku:
* przystawki
* zupy i dodatki do zup
* potrawy mięsne i z drobiu
* potrawy z ryb
* potrawy jarskie
* sałatki
* desery i ciasta
Do książki dołączono słownik terminów żydowskich i znaczeń.
EAN 9788377200407
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2010-10-25
Tytuł oryginalny Kuchnia Żydowska. Święta, Obyczaje I Potrawy Żydowskie (twarda)
ISBN 978-83-7720-040-7
Autor Szczepanowicz Barbara, Szczepanowicz Dorota
Rok wydania 2011
Wydawca Petrus
Ilość stron 272
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5 x 23,5 cm