KSIĄŻKA
Kuchnia Żydowska. Święta, Obyczaje I Potrawy Żydowskie (twarda) - Szczepanowicz Barbara, Szczepanowicz Dorota [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Szczepanowicz Barbara, Szczepanowicz Dorota |
Ilość stron | 272 |
Okładka | twarda |
Opis |
Książka kucharska "kuchni żydowskiej". Podaje nie tylko szereg przepisów najlepszych potraw żydowskich, które można przyrządzić i przygotować właściwie w każdej domowej kuchni, ale też opisuje święta żydowskie i okoliczności, w jakich się je podaje, opisuje żydowskie święta religijne, święta rodzinne (narodziny, obrzezanie, ślub i wesele), ale też rodzinne biesiadowanie. Znajdziesz tu drogi czytelniku: * przystawki * zupy i dodatki do zup * potrawy mięsne i z drobiu * potrawy z ryb * potrawy jarskie * sałatki * desery i ciasta Do książki dołączono słownik terminów żydowskich i znaczeń. |
EAN | 9788377200407 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2010-10-25 |
Tytuł oryginalny | Kuchnia Żydowska. Święta, Obyczaje I Potrawy Żydowskie (twarda) |
ISBN | 978-83-7720-040-7 |
Autor | Szczepanowicz Barbara, Szczepanowicz Dorota |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Petrus |
Ilość stron | 272 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5 x 23,5 cm |
Pozostałe
Książki