KSIĄŻKA
Kuchnia Wielkich Mistrzów Zakonu Krzyżackiego W Malborku (twarda) - Bogdan Gałązka [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Bogdan Gałązka
Ilość stron 120
Okładka twarda
Opis Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego na zamku w Malborku - kulinarna podróż do czasów średniowiecza Kuchnia krzyżacka jest bogata, barwna i radosna. Łączy w sobie najlepsze kulinarne tradycje rycerskie i zakonne, dworskie i królewskie.Garściami czerpie z kuchni środziemnomorskiej, arabskiej i środkowoeuropejskiej, mieszając egzotyczne smaki z fantazją i wyczuciem.
Tajemnice spiżarni malborskiego zamku odkrywa Bogdan Gałązka - mistrz patelni i rondla, poszukiwacz nowych smaków i aromatów, koneser przyjemności. W tej niezwykłej książce autor zebrał 50 średniowiecznych receptur na zupy, mięsa, ryby, owoce morza oraz desery i przełożył je na język współczesnej kuchni. Proponuje nam wykwintne dania na eleganckie przyjęcie oraz proste, smakowite potrawy na rodzinny obiad.
Oczaruj rodzinę i znajomych oryginalnym smakiem. Zostań mistrzem kuchni.
EAN 9788370737948
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2009-06-30
Tytuł oryginalny Kuchnia Wielkich Mistrzów Zakonu Krzyżackiego W Malborku (twarda)
ISBN 978-83-7073794-8
Autor Bogdan Gałązka
Rok wydania 2009
Wydawca Multico
Ilość stron 120
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 24,5 x 25 cm