KSIĄŻKA
Kuchnia Wielkich Mistrzów Zakonu Krzyżackiego W Malborku (twarda) - Bogdan Gałązka [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Bogdan Gałązka |
Ilość stron | 120 |
Okładka | twarda |
Opis |
Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego na zamku w Malborku - kulinarna podróż do czasów średniowiecza Kuchnia krzyżacka jest bogata, barwna i radosna. Łączy w sobie najlepsze kulinarne tradycje rycerskie i zakonne, dworskie i królewskie.Garściami czerpie z kuchni środziemnomorskiej, arabskiej i środkowoeuropejskiej, mieszając egzotyczne smaki z fantazją i wyczuciem. Tajemnice spiżarni malborskiego zamku odkrywa Bogdan Gałązka - mistrz patelni i rondla, poszukiwacz nowych smaków i aromatów, koneser przyjemności. W tej niezwykłej książce autor zebrał 50 średniowiecznych receptur na zupy, mięsa, ryby, owoce morza oraz desery i przełożył je na język współczesnej kuchni. Proponuje nam wykwintne dania na eleganckie przyjęcie oraz proste, smakowite potrawy na rodzinny obiad. Oczaruj rodzinę i znajomych oryginalnym smakiem. Zostań mistrzem kuchni. |
EAN | 9788370737948 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2009-06-30 |
Tytuł oryginalny | Kuchnia Wielkich Mistrzów Zakonu Krzyżackiego W Malborku (twarda) |
ISBN | 978-83-7073794-8 |
Autor | Bogdan Gałązka |
Rok wydania | 2009 |
Wydawca | Multico |
Ilość stron | 120 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 24,5 x 25 cm |
Bogdan Gałązka
Kuchnie świata i regionalne
Książki