KSIĄŻKA
Kuchnia tajska - Lech Tkaczyk [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Lech Tkaczyk |
Ilość stron | 152 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza! Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować! |
EAN | 9788372775832 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7277-583-2 |
Autor | Lech Tkaczyk |
Rok wydania | 2012 |
Ilość stron | 152 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 14.5x20.5 cm |
Lech Tkaczyk
Pozostałe
Książki