KSIĄŻKA
Kuchnia polsko-amerykańska - jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce - A. J. Kamionek [KSIĄŻKA]
4369
Wysyłamy w 24h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Zamów w ciągu 1 dnia 4 godzin 14 minut,
a otrzymasz produkt już pojutrze!
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | A. J. Kamionek |
Ilość stron | 504 |
Okładka | twarda |
Opis | Kuchnia polsko-amerykańska - A. J. Kamionka "Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce. Zawiera tysiące przepisów przyrządzania potraw mięsnych i postnych, a także przepisy pieczenia ciast wszelkiego rodzaju." Wznowienie na podstawie oryginału z 1917 r, wydanego w Stanach Zjednoczonych. Przepisy zawarte są połączeniem kuchni polskiej i amerykańskiej, a związane jest to z przystosowaniem się polskim imigrantów do odmiennych warunków życia oraz innych, różnorodnych artykułów dostępnych na rynku amerykańskim. "Kuchnia polsko-amerykańska" była na ówczesne czasy jednym z pierwszych, o ile nie jedynym podręcznikiem łączącym polską, tradycyjną kuchnię z jakże odmienną kuchnią amerykańską. Zawiera tabelę czasu na gotowanie i pieczenie oraz dodatek zawierający wskazówki dotyczące kwaszenia i solenia jarzyn, oszczędnych potraw, głównie na bazie kartofli. |
EAN | 9788365602718 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2019-07-26 |
ISBN | 978-83-65602-71-8 |
Autor | A. J. Kamionek |
Rok wydania | 2019 |
Ilość stron | 504 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 145 x 200 x 35 |
Długość (razem z opakowaniem) | 200 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 145 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 30 |
Przekąski, sałatki i surówki
Książki