KSIĄŻKA
Kuchnia Polska Potrawy Regionalne - Hanna Szymanderska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Hanna Szymanderska
Ilość stron 608
Okładka zintegrowana, broszurowa
Opis Ponad 1000 sprawdzonych przepisów! Kuchnia kaszubska, warmińska, śląska, kresowa czy kujawska. Prezentujemy przepisy wykorzystywane od pokoleń i zupełnie nowe, inspirowane lokalnymi specjałami, opracowane przez gospodynie z różnych stron Polski. Autorka zbierała je przez wiele lat, jeżdżąc na liczne festyny folklorystyczne i konkursy kulinarne. Przejrzysty podział książki na regiony pomoże przygotować ucztę góralską lub mazurską.
W świąteczny czas chcesz przywołać smaki dzieciństwa? Gościsz rodzinę z innych stron Polski albo znajomych, których dawno nie było w kraju? A może chcesz, by dzieci poznały polskie specjały, których można spróbować tylko w domu? Jednym zdaniem: potrzebujesz tej książki! Kuchnia kaszubska, warmińska, śląska, kresowa czy kujawska dostarczają rozmaitych przepisów na znane i lubiane potrawy: znajdziemy tu golonkę po pomorsku i po poznańsku, karpia po śląsku i po żydowsku, pierogi kaszubskie i ruskie. Piękne, kolorowe zdjęcia przedstawiają potrawy przygotowane dokładnie według przepisów z tej książki.
EAN 9788377996317
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-12-09
Tytuł oryginalny Kuchnia Polska Potrawy Regionalne
ISBN 978-83-7799-631-7
Autor Hanna Szymanderska
Rok wydania 2011
Wydawca Weltbild / Świat Książki
Ilość stron 608
Okładka zintegrowana, broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 21,5 x 27,5 cm