KSIĄŻKA
Kuchnia Polska
Artykuł niedostępny
Kategoria | Ciasta, desery |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Ilość stron | 448 |
Okładka | twarda |
Opis | Polska kuchnia słynie ze smaków, które pozostały zarówno po upodobaniach arystokratów, jak i chłopskich zwyczajach kulinarnych. Stąd na stołach królują smakowite zupy, mięsiwo - ze szczególnym uwzględnieniem dziczyzny i drobiu oraz potrawy mączne. Nie sposób też pominąć dania regionalne, które składają się na różnorodność rodzimego menu. Książka zawiera sprawdzone przepisy na przystawki, zupy, dania mięsne, wegetariańskie i mączne. Czytelnik znajdzie w niej także pomysły na desery, ciasta, tradycyjne nalewki i wina. |
EAN | 9788378457473 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2014-08-19 |
ISBN | 978-83-7845-747-3 |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Rok wydania | 2014 |
Ilość stron | 448 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 28.3 x 20.6 cm |
Opracowanie zbiorowe
Ciasta, desery
Książki