KSIĄŻKA
Kuchnia koszerna. Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia. - REBEKKA WOLFF [KSIĄŻKA]
5199
Wysyłamy w 72h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Kurier 24h 1499
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | REBEKKA WOLFF |
Ilość stron | 294 |
Okładka | twarda |
Opis |
Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego gospodarstwa. Wznowienie na podstawie dwunastego wydania oryginału z 1904 roku. Kolejna książka kucharska Rebekki Wolff, dla wszystkich, którzy pragną zdrowe, gospodarskie jedzenie połączyć z pewną oszczędnością i prowadzić żydowski dom. Autorka książkę kierowała do młodych dziewcząt, które nie miały sposobności nauczyć się prowadzenia gospodarstwa, a dzięki temu dziełku nauczą się wszystkiego, co dobra gospodyni powinna umieć w każdej porze roku. I tak opisane są tu przygotowania do różnych obrzędów religijnych i świąt, o koszerowaniu mięsa i drobiu, sposoby przechowywania pożywienia oraz 680 przepisów na wszelakie potrawy.\" |
EAN | 9788382440515 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2022-03-09 |
ISBN | 978-83-8244-051-5 |
Autor | REBEKKA WOLFF |
Rok wydania | 2022 |
Ilość stron | 294 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 140 x 210 x |
Przekąski, sałatki i surówki
Książki