KSIĄŻKA
Kuchnia klasztorna - Jacek Kowalski [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Jacek Kowalski
Ilość stron 356
Okładka twarda z obwolutą
Opis Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdziemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Kuchnia staropolska w najlepszym tego słowa znaczeniu. Co się w klasztornej kuchni wyrabiało, Wyrabiać mogło, lub powinno było, Jak się warzyło, jak destyllowało - Wszystko w tej książce ledwie się zmieściło. Jam to, nie chwaląc się, zebrać zamierzył, Zebrał, zrymował, spróbował i przeżył. Jacek Kowalski A produkty wyrysował boski Rysomalownik, Pan Piotr Łysakowski
EAN 9788361374886
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-61374-88-6
Autor Jacek Kowalski
Rok wydania 2010
Ilość stron 356
Okładka twarda z obwolutą
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 17.5x24.5 cm