KSIĄŻKA
Kuchnia klasztorna - Jacek Kowalski [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Jacek Kowalski |
Ilość stron | 356 |
Okładka | twarda z obwolutą |
Opis | Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdziemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Kuchnia staropolska w najlepszym tego słowa znaczeniu. Co się w klasztornej kuchni wyrabiało, Wyrabiać mogło, lub powinno było, Jak się warzyło, jak destyllowało - Wszystko w tej książce ledwie się zmieściło. Jam to, nie chwaląc się, zebrać zamierzył, Zebrał, zrymował, spróbował i przeżył. Jacek Kowalski A produkty wyrysował boski Rysomalownik, Pan Piotr Łysakowski |
EAN | 9788361374886 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-61374-88-6 |
Autor | Jacek Kowalski |
Rok wydania | 2010 |
Ilość stron | 356 |
Okładka | twarda z obwolutą |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17.5x24.5 cm |
Jacek Kowalski
Pozostałe
Książki