KSIĄŻKA
Kuchnia japońska - Adam Wieczorek [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Adam Wieczorek |
Ilość stron | 140 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare! |
EAN | 9788372772480 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7277-248-0 |
Autor | Adam Wieczorek |
Rok wydania | 2008 |
Ilość stron | 140 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 15x20.5 cm |
Adam Wieczorek
Pozostałe
Książki