KSIĄŻKA
Kuchnia góralska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Barbara Jakimowicz-Klein
Ilość stron 120
Okładka broszurowa
Opis Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne "Góralu, czy ci nie żal". Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się "męczyć", skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu? Wystarczy nieco chęci oraz niewielka książeczka ze znanej już i cenionej serii "Zdrowie - jedz zdrowo, żyj dłużej", tym razem poświęcona właśnie kuchni mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania "pańskie" - bardziej współczesne, urozmaicone "miejskimi nowinkami". Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół, Diecie Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka i ziołowej przyprawie "Góralska". Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po "Kuchnię góralską"!
EAN 9788372774170
Dział KSIĄŻKA
Autor Barbara Jakimowicz-Klein
Rok wydania 2011
Wydawca Astrum
Ilość stron 120
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 15x20,5 cm