KSIĄŻKA
Kuchnia góralska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Barbara Jakimowicz-Klein |
Ilość stron | 120 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne "Góralu, czy ci nie żal". Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się "męczyć", skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu? Wystarczy nieco chęci oraz niewielka książeczka ze znanej już i cenionej serii "Zdrowie - jedz zdrowo, żyj dłużej", tym razem poświęcona właśnie kuchni mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania "pańskie" - bardziej współczesne, urozmaicone "miejskimi nowinkami". Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół, Diecie Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka i ziołowej przyprawie "Góralska". Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po "Kuchnię góralską"! |
EAN | 9788372774170 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | Barbara Jakimowicz-Klein |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Astrum |
Ilość stron | 120 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 15x20,5 cm |
Barbara Jakimowicz-Klein
Pozostałe
Książki